De indata ce Luna a intrat in viata noastra , am stiut ca trebuie sa apelam la un profesionist pentru dresaj canin Brasov.
Momentul in care Luna a aparut a fost un moment extrem de emotionant si fericit insa toata bucuria aceasta a venit la pachet cu niste ‘probleme’ : am realizat foarte repede cat de vocal este un beagle, am ‘simtit’ fiecare nevoie pe care si-a facut-o in casa. Am realizat ca ii place sa roada si nu orice : gentile au gust bun, incaltamintea, sosetele sau cablurile, acum scriind acest articol, am realizat ca avem nevoie de un storcator de fructe nou . Atunci ne-am pus intrebarea : cum il dezobinuim de aceste obiceiuri rele ? Din acel moment am inceput cercetarea, informarea.

Ce este de fapt dresajul canin ?
Cu cat am citit si ne-am informat mai mult, am aflat si realizat faptul ca dresajul este, de fapt, una dintre obligatiile stapanului fata de catel. Practic, noi trebuie sa reusim sa integram in societate catelul si atunci o sa fie armonie in casa si in familie. Dresajul trebuie facut in momentul potrivit.

Care este momentul cel mai oportun pentru dresajul canin ?
Specialistii sustin ca momentul cel mai bun pentru a dresa cainele este atunci cand acesta are o capacitate destul de mare de invatare deoarece aceasta activitate trebuie facuta pe etape. Exista si dezavantaje, daca exercitiile spre exemplu, sunt facute pe o perioada prea lunga de timp sau sunt facute mult prea repede, poate aparea riscul de a obosi cainele.

Cat poate dura perioada de dresaj ?
La aceasta intrebare raspunsul data de dresor a fost una la care ne asteptam. Durata medie poate varia in functie cooperarea cainelui si stapanilor dar si de factori precum : oboseala fizica si psihica a cainelui dar mai ales, temperamental.
Pentru a putea stapani comenzile principale, de baza, cum ar fi : sezi, culcat, mers, stai, cainele are nevoie de aproximativ 2 luni de zile, cursuri care ar trebui facute cate 3-4 sedinte pe saptamana.
Asadar, educatia Lunei a inceput din primele saptamani de viata, incercand astfel sa intarim legatura si comunicarea cu noi.
Am apelat cu incredere la scoala de dresaj dogislandk9.ro brasov iar sedintele au fost folositoare si amuzante. Am inteles ce inseamna rezultat datorita sedintelor realizate correct, cu rabdare si consecventa dar si joaca. Datorita Lunei si pentru ea, am creat o relatie placuta si de durata.