Este de apreciat, felicitat si sustinut acest demers pentru a adopta un caine. Adoptia este un pas extrem de important, mai ales, tinand cont de numarul mare de animale pe care le intalnim pe strazi. Adoptia este doar inceputul, un pas extrem de important este educarea si dresajul canin. Stapanii de animalute de companie inteleg din ce in ce mai mult ideea de a apela la un dresor pentru a facilita introducerea animalului de companie in societate si familie.

Care sunt comenzile esentiale pe care catelul tau trebuie sa le invete ?
Daca vei incerca sa iti dresezi cainele acasa vei avea un caine echilibrat dar nu dresat. Datorita acestui lucru, toti ar trebui sa apelam la cateva sedinte de dresaj pentru a invata sa asculte si sa raspunda comenzilor la momentul potrivit.
Sunt cateva comenzi de dresaj pe care le poti folosi tu acasa alaturi de cainele tau, dar ele nu vor rezolva problemele de comportament. Te vor ajuta sa creezi niste limite si granite pentru caine.
Cel mai important lucru de retinut este sa nu incepi sedintele de dresaj pana nu ai epuizat toata energia fizica si acesta nu este calm si supus.

De ce este atat de important ?
Atunci cand doresti sa iti faci cainele sa asculte cateva comenzi, pentru a avea sanse de reusita, cainele trebuie sa aiba minimul de energie. In caz contrat, mintea lui o sa se concentreze pe epuizarea acesteia. Cainele tau o sa se plictiseasca si nu o sa iti acorde atentia necesara. Dar nu doar cainele trebuie sa fie calm, linistit ci si tu. Asigura-te ca esti pozitiv si fii atent la limbajul corpului. Nu uita : nu mai mult de 30 de minute pentru a nu plictisi cainele.

Asadar, ce comenzi trebuie sa stie un caine ?
Cea mai usoara comanda pe care cainele tau o poate invata este : SEZI, deoarece, el se aseaza de unul singur atunci cand te vede cu o bunatate in mana, asadar este un exercitiu bun cu care sa incepi.
A astepta este o comanda importanta pe care cainele trebuie sa o invete atunci cand pleci cu el afara. Acesta trebuie sa ramana calm si supus pana la urmatoarea comanda.
Comanda ‘Vino’ este potrivita atunci cand cainele este fara lesa, el se indeparteaza de tine si vrei sa il mentii in siguranta langa tine.
‘Lasa’ este o alta comanda de dresaj foarte importanta pentru a mentine cainele in siguranta de eventualele pericole, poate hrana de pe jos, sau un obiect periculos.
Pentru a convietui in liniste si armonie, cateva sedinte de dresaj impreuna cu un profesionist, cu siguranta vor ajuta.